logo

vragen over wordpress

Veelgestelde vragen

Hier zijn 10 veelgestelde vragen (FAQ's) met betrekking tot WordPress

  1. Wat is WordPress? WordPress is een open-source contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je eenvoudig websites en blogs kunt maken en beheren.

  2. Hoe installeer ik WordPress? Je kunt WordPress installeren door het installatiepakket te downloaden van wordpress.org, het te uploaden naar je webserver, en de installatie-instructies te volgen. Veel hostingproviders bieden ook één-klik-installaties aan.

  3. Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org? WordPress.com is een gehoste dienst waar je een website kunt maken zonder je zorgen te maken over hosting. WordPress.org biedt de software aan die je zelf moet hosten en installeren op een eigen server.

  4. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van WordPress? WordPress zelf is gratis, maar je moet mogelijk betalen voor webhosting, premium thema’s en plugins.

  5. Hoe kan ik een thema installeren in WordPress? Ga naar het dashboard, klik op “Weergave” en vervolgens op “Thema’s”. Klik daarna op “Nieuwe toevoegen” en zoek een thema of upload een thema vanaf je computer.

  6. Wat zijn plugins en hoe gebruik ik ze? Plugins zijn uitbreidingen die de functionaliteit van je WordPress-site verbeteren. Je kunt ze installeren via het dashboard onder “Plugins” en vervolgens “Nieuwe plugin”.

  7. Hoe kan ik mijn WordPress-site beveiligen? Je kunt je site beveiligen door regelmatige updates uit te voeren, sterke wachtwoorden te gebruiken, beveiligingsplugins te installeren en regelmatig backups te maken.

  8. Hoe maak ik een backup van mijn WordPress-site? Je kunt een backup maken met behulp van plugins zoals UpdraftPlus of door handmatig je bestanden en database te exporteren via je hostingprovider.

  9. Hoe kan ik de snelheid van mijn WordPress-site verbeteren? Verbeter de snelheid door caching-plugins te gebruiken, afbeeldingen te optimaliseren, een CDN te implementeren en onnodige plugins te verwijderen.

  10. Hoe kan ik SEO verbeteren op mijn WordPress-site? Gebruik SEO-plugins zoals Yoast SEO, schrijf kwaliteitsvolle content, zorg voor een goede laadsnelheid, en optimaliseer je afbeeldingen en metatags.

Deze vragen en antwoorden geven je een goed startpunt voor het begrijpen en gebruiken van WordPress.

Tevreden klanten

Met Jos heb ik goede ervaringen. Hij heeft ontzettend veel kennis van zijn vak en deelt die ook graag met zijn klanten. Hij kan ontzettend mooie websites bouwen en doet dat snel en accuraat. We hebben samengewerkt aan de website blijstroom.nl. Ik zou zo weer met hem in zee gaan.
Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website gebouwd. Erg meedenkend over mogelijkheden.
VGW design heeft een mooie website voor mijn Acupunctuur en Shiatsu praktijk gebouwd. Jos is kundig en geeft je veel tips. Ook het onderhoud van mijn website doet hij goed. Mijn praktijk krijgt veel meer bezoek sinds de nieuwe website. Mijn oude website trok nauwelijks bezoekers. Ik ben zeer tevreden!
Goede en fijne samenwerking. Mooie website. Duidelijk en wordt goed bezocht met veel goede reacties. Zeer tevreden.

Webdesign is mijn passie

Een professionele website voor een scherpe prijs. Bij een reclame bureau betaalt u zeker het dubbele. Informeer eventueel bij een concurrerend bureau