Website back-up, van vitaal belang!

Het belang van een betrouwbare website back-up.

Veel mensen vinden het maken van een website back-up maar een saaie klus. Die website werkt prima, wat kan er nou mee gebeuren denkt men?

Zo heb ik iemand ongeveer 4 maanden geleden wat uitleg gegeven. Hoe ze op haar WordPress website gebouwd door een ander designer, foto’s en teksten kon wijzigen en toevoegen. Tijdens die uitleg heb ik meteen de All in One Website Migration plug-in geïnstalleerd en een complete back-up gemaakt.

Zo werd ik gisteren gebeld door haar, ze zat met een probleem. Ze had de plug-ins en het thema geupdate. Daarna keek ze op de front-end (het publieke deel van de site ) van haar website en schrok zich rot. Alle pagina’s waren verwijderd!
De geïnstalleerde WPML plug-in waarmee de 2-talige website is gebouwd gaf een foutmelding dat de update niet gelukt was en daarmee waren ook in de back-end (het beheer deel) alle pagina’s en berichten verdwenen.

website back-up: door VGWdesign

Probleem na updatesGelukkig had ik die back-up gemaakt en kon de website binnen een kwartier herstellen. Ze moest alleen de wijzigingen sinds die datum even opnieuw doorvoeren. Had ik geen back-up gemaakt, dan hadden alle pagina’s opnieuw gebouwd moeten worden.
Had ik die website gebouwd, dan had ik ook een recente back-up gehad en had ze geen wijzigingen van de laatste maanden opnieuw moeten uitvoeren.

Dus zorg voor goede back-ups, waarvan je verschillende versies bewaard. Dan is de site bij calamiteiten binnen korte tijd hersteld en weer online!

Na herstellen:

website back-up: door VGWdesign
Website hersteld
Scroll to Top