WordPress plug-in: Better Search Replace

Onlangs wilde ik in een aantal pagina’s een bepaalde tekst vervangen. Nu kon ik natuurlijk manueel al die pagina’s stuk voor stuk openen en die tekst aanpassen, maar dat leek mij toch gemakkelijker te kunnen met WordPress. En ja hoor, na enig zoekwerk in de WordPress plug-in directory vond ik een geschikte plug-in. Better Search Replace zoekt in alle geselecteerde tabellen van je database naar de gezochte tekst en vervangt die meteen.

Desgewenst kan je eerst een zoekactie laten uitvoeren waarbij nog niets werkelijk vervangen wordt, de zogeheten Dry Run. Hiermee kun je eerst checken of er in de tabellen wel de goede wijzigingen gaan plaatsvinden.

Al met al een erg prettige plug-in waarmee je afhankelijk van het aantal pagina’s en berichten waarin tekst vervangen moet worden, toch al gauw een of meerdere uren werk bespaart. Maak wel eerst altijd even een back-up van uw database voordat u met zulke plug-ins aan de slag gaat. Aangezien ze ingrijpen in het hart van WordPress. Dan kunt u het met een gerust hart testen.

search

Hier vind u deze tijdbesparende plug-in: better search and replace

Tip: gebruik altijd alleen plug-ins van de officiële WordPress website. Dan weet u zeker dat de plug-in getest is en geen malware bevat.

Jos van Grinsven

VGWdesign

Scroll naar top