FAQ

Veelgestelde vragen

Oriëntatie

Jij bent altijd volledig eigenaar van je eigen website. De website is gebouwd in WordPress, en kan daarom worden verhuisd naar bijna elke hostingprovider. Hoewel ik je niet graag kwijt raak als klant, kun je de website altijd verhuizen naar een andere partij.  

Je krijgt dan alle gegevens om de website zelf of door een andere webdesigner aan te laten passen.

VGWdesign is een eenmanszaak. Ik ben de eigenaar, de webdesigner en het aanspreekpunt voor alle zaken die te maken hebben met je nieuwe website. Ik ben dus ook degene die de website bouwt. Mocht ik er tijdens de voorbereiding blijken dat er voor een onderdeel specifieke bekwaamheid nodig is, dan zal ik – natuurlijk in overleg – hiervoor een specialist inhuren.

Elk project is anders, maar gemiddeld duurt een website bouwproject tussen de 1 en 3 weken. Dit kan iets kan langer of korter zijn, afhankelijk van hoe snel teksten en afbeeldingen worden aangeleverd. En hoe snel wordt gereageerd op mijn mails en telefoontjes.

De meest gestelde vraag! En tegelijkertijd het moeilijkst te beantwoorden.

De uiteindelijke investering die je moet doen om je nieuwe website te laten maken hangt van veel factoren af, onder andere het beschikbaar budget.

Wil je een eenvoudige website dat fungeert als je folder op het internet, of wil je een marketing geoptimaliseerd systeem die leads voor je diensten binnenbrengt? Of wil je een kleine webshop met verkoop van eenvoudige producten, of een grote met allerlei samengestelde producten.

De ene site is heel anders dan de andere site. Daarom wil ik graag je budget voor het webdesign project weten voor ik een offerte doe. Weet ik je budget, dan kan ik aangeven welke van je wensen mogelijk zijn binnen het budget, en wat niet.

Afhankelijk van de situatie is dat mogelijk. Hiervoor moet ik de website van binnen bekijken voor ik een prijsindicatie kan geven. Het is in de meeste gevallen goedkoper en beter om opnieuw te beginnen dan een bestaande website te redesignen of een onvolledige website te voltooien.

Het is de meest ideale situatie voor de voortgang van de bouw van de website. Maar niet perse noodzakelijk. Je krijgt desgewenst een overzicht van de inhoud die nodig is, om de zaken gemakkelijker te maken. Dit geeft je ook een richtlijn voor het type tekst en afbeeldingen dat het meest geschikt zou zijn je website.

Ik kan prima overweg met goed met telefoon, e-mail, Skype/Zoom en andere communicatiemiddelen. Mijn klanten zitten in heel Nederland. Communicatie op afstand is tegenwoordig echt geen probleem.

Galerie

Ontwikkeling website

Een thema van de grond af opbouwen kost veel tijd, en is daarom erg prijzig. Daarom maak ik gebruik van een premium thema dat ik geheel naar je wensen kan aanpassen. Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uit gaan vinden?

Steeds meer mensen bezoeken websites vanaf een mobiel apparaat. Daarom zijn alle websites die ik bouw “mobile responsive”, wat betekent dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop de site bekeken wordt.

Standaard laat ik twee revisieronden toe. Ik vraag je mij iedere keer een uitgebreide lijst met wijzigingen te geven om het proces snel en soepel te laten verlopen. Revisies worden alleen een probleem als blijkt dat we dat we in een rondje draaien, of je geen beslissingen neemt. Gebeurt dit, dan zal ik er alles aan doen om de zaak weer vlot te trekken.

Ik maak de meeste websites met WordPress, op dit moment het meest gebruikte CMS op het internet. Voor middelgrote en kleinere ondernemingen biedt het een goede balans tussen aanpasbaarheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid. Kleine brochure websites bouw ik nog wel in HTML, wel met een moderne pagebuilder.

 

Dat kan desgewenst ook in HTML gebouwd worden. Dan heb je een snelle website, waarbij je geen onderhoud nodig hebt om de website veilig te houden.

Uiteraard. De nieuwe WordPress website is gemaakt op de groei. Pagina’s en berichten kun je eenvoudig zelf toevoegen aan de website. Wil je later aanpassingen (laten) aanbrengen in het uiterlijk van de website, of wil je nieuwe functionaliteit laten inbouwen in de website, dan is dat geen probleem.

 

Ja dat kan, maar het blijft wel beperkt tot teksten, foto’s en desgewenst blogartikelen.

Wil je ook zelf het uiterlijk van de site kunnen aanpassen, dan geef ik op aanvraag volledige toegang tot alle aspecten van de website. Dit gebeurt geheel op eigen risico, en de benodigde kennis hiervoor zal je zelf moeten opdoen. 

Betaling en garantie

Heel eenvoudig: ik stuur de facturen via e-mail, en deze betaal je via iDeal.

Bij sommige webdesigners moet je 50 tot 100 % vooruit betalen. Ik hanteer een nettere betaal regeling.

Na eerste concept: 30%.
Na het bouwen van de website pagina’s: 40%.
De resterende 30% na het compleet bouwen van de website.
Maar vóór het compleet uploaden naar je hosting platform.

Na ontvangst van de laatste betaling van de facturen is de website je eigendom, wordt deze op de server gezet, en krijg je toegang.
Onderhoudskosten en support worden maandelijks gefactureerd.

Gedurende de eerste 3 maanden na oplevering bied ik garantie op de correcte werking van je site.

Maak je gebruik van een servicecontract, dan zorg ik ervoor dat ook na die periode je website qua  software up-to-date blijft. Bij eventuele problemen met nieuwe versies van de software zorg ik ervoor dat de site wordt teruggezet naar de oudere versie van de software, zodat de site weer draait.

Alle websites zijn geschikt voor diverse media.

Previous slide
Next slide
Scroll naar boven