Anti Spam in Elementor en Contactform 7

maspik anti spam

Hoe je spam voorkomt via formulieren in Elementor Pro en Contactform 7

De formulieren widget van Elementor Pro gebruik ik al jaren voor alle websites die ik bouw in WordPress met de pagebuilder Elementor. Dit werkt erg gemakkelijk en je kunt allerlei mogelijkheden gebruiken om zeer gebruiksvriendelijke formulieren te bouwen. Als Anti Spam methode gebruikte ik de Recaptcha V3 methode van Google tot volle tevredenheid. Echter sinds een paar maanden glipte er steeds meer spam door. Daarna heb ik de methode eerst gewisseld met de minder gebruiksvriendelijke V2 Recaptcha. Ook dat werkte niet. Als volgende stap heb ik ook de Honeypot methode gebruikt om een onzichtbaar veld voor spambots toe te voegen. Volgens de meeste experts vullen spam bots alle velden in. Als zo’n honeypot veld ingevuld wordt, wordt het gezien als spam en geblokkeerd.

Ook dat werkte niet , tenminste er kwam nog steeds spam door. Daarna heb ik een hele serie plug-ins uitgetest op de anti spam werking. Na veel zoeken en uittesten kwam ik de Maspik – Spam Blacklist tegen.
Hiermee kun je de volgende instellingen toepassen:

Zwarte lijst (blacklist) woorden voor een tekst-veld
Blacklist woorden voor Email-veld (regex geaccepteerd)
Blacklist van woorden voor een tekst veld
Zet een specifiek IP-adres op de zwarte lijst
Blacklist specifiek land
Laat alleen specifiek land toe
Blokkeer in tekst veld met meer dan X tekens
Blokkeer verzending als het tekst veld meer dan X links bevat
Blokkeren / Toestaan verzenden als het (niet) een karakter bevat van de belangrijkste site taal
Aangepaste telefoon validatie (Voeg uw regex formaat)
Spam log
Blokkeer formulieren zonder bron URL (alleen Elementor formulieren)
Verbind uw site met spam API (licentie vereist)

Dus, wat gebeurt er als een of andere bezoeker of spam bot besluit om een bericht met deze woorden achter te laten?
Het formulier zal dan niet worden verzonden en er zal een validatie fout worden doorgegeven.

Opmerking:
Met de plug-in kunt u woorden instellen als zwarte lijst woorden.
Elke site is anders, en misschien moeten andere woorden gebruikt worden. laten we zeggen, een scooter winkel kan het woord “Seo” als blacklist woord invoeren. Maar als een bedrijf gespecialiseerd in SEO zal met dit woord echte leads blokkeren. Dus men moet niet blind allerlei spam woordenlijsten invoeren. Men kan ook voorbeeld spam woorden lijsten raad plegen. Hier op https://shop.siteix.co.il/apis/ kun je deze bekijken en kopiëren. Dan deze natuurlijk checken op woorden waarop men niet wil blokkeren.

Nu zou ik persoonlijk de lijst niet te lang maken. Dit omdat de plug-in verzending anders te snel gaat blokkeren. Ook terwijl de woorden die in het formulier worden gebruikt, niet in de spam lijst staan. Dit maak ik de laatste tijd toch vaker mee. Dit heb ik ook aan de ontwikkelaar doorgegeven.

Volgens de ontwikkelaar werkt het ook prima met Contact Form 7. Waar ik ook vaak gebruik van maakte voordat ik met Elementor Pro ging werken. CF7 werkt in ieder geval prima, maar het is niet visueel ingericht. Hiermee heb ik de plug-in zelf nog niet getest. Maar dat ga ik zeker nog doen bij oudere websites waarbij ik CF7 gebruikt heb.

De werking is fantastisch. Bij een website waarbij veel spam binnenkwam via het met Recaptcha beveiligde formulier, werd meteen veel spam geblokkeerd. En nu komt er na een week bijna helemaal geen spam meer door.
Dus veel lof voor de ontwikkelaar Yonifre.

Deel dit bericht: